måndag 3 juli 2017

Fläderblomssaft



Något som är väldigt enkelt att göra är saft, har man tillgång till bär eller blommor så rekommenrderar jag er att göra ett försök!

Fläderblomssaft doftar underbart gott under hela processen, tar några dagar men det är det värt!

Ni behöver till ca 5,5 L saft:

ca 60 fläderblommor (vill du ha svagare smak så minska mängden av blommorna)
2,5 liter vatten
2.5 kg socker
25 g citronsyra
4 citroner



Gör så här:

Kolla över blommorna, ta bort skräp och kolla så att inga djur följt med in.
Koka upp vattnet.
Rör i sockret och citronsyran tills det löst sig.
Skrubba citronerna lite och skiva dom tunt och lägg dom tillsammans med blommorna i en skål eller hink.
Häll på det heta vattnet.

Spänn fast en handduk över bunken med ett snöre och ställ svalt, i en källare alt kylskåp, i 5 dygn. Den jäser lätt i värme så kyla är att föredra.
Sila saften genom en saftduk.
Häll saften på rengjorda flaskor, alt fyll några petflaskor/burkar och frys in för att ta fram längre fram.


Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar