lördag 4 mars 2017

Sura vinbärsremmar


Om man gillar surt godis så kan detta vara ett bra, nyttigt alternativ som verkligen smakar vinbär.


Man kan även köra det liiite längre så den blir krispig och smula över yogain eller filen. 



Ni behöver:

ca 500 -750g vinbär, jag blandade röda och svarta
ca 2-3 msk honung, om man inte vill ha det supersurt

Gör så här:


  • Sätt ugnen på 75 grader C
  • Mixa bären till en pure
  • Vill man inte ha några kärnor med i remmarna så rekommenderar jag att ni silar bort dom genom en sil. 
  • Vill ni inte ha den väldigt sur så blanda i lite honung i purén. 
  • Lägg bakplåtspapper på en plåt och ringla lite olja över. 
  • Bred ut purén på bakplåtspappret. 
  • Sätt in i ugnen och låt gå på torkning i 6-9 timmar. Tiden varierar lite beroende på ugnen. Öppna ugnsluckan lite då och då för att släppa ut lite ånga. Resultatet ska vara läderaktigt och torrt. 
  • Vänd sedan purén uppochner så att ni kan trä bort bakplåtspappret. 
  • Klipp till smala remmar och förvara i tätslutande burk med lock. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar