fredag 3 mars 2017

Rostad paprika och tomatsoppa


Het och riktigt god soppa som blev väldigt poppis här hemma och allra bäst gjorde den sig med ett focacciabröd till. 


Ni behöver: 

ca 15 cocktailtomater
8 tomater
6 röda paprikor
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
ca ½ flaska fond
3 msk balsamico
2 ½ dl hackade blandade örter
vatten 
salt
peppar
2 tsk sambal oelek
olja

bacon
2 dl crème fraiche
3 msk hackad basilika 
  • Sätt ugnen på 175 grader C. 
  • Halvera tomaterna och lägg i en skål.  
  • Skär paprikan i bitar och strimla löken. 
  • Pressa i vitlök och blanda runt med olja. 
  • Häll ut dom på en bakplåtskläddplåt och ställ in i ugnen i ca 20 minuter. 
  • Häll sedan alla grönsakerna i en kastrull och mixa med en stavmixer. 
  • Späd till lagom konsistens med vatten. 
  • Lägg i fonden, balsamico och örter. 
  • Låt koka upp och smaka av med salt o peppar. 
  • Klipp ner baconen i en stekpanna i mindre bitar och stek baconen krispiga. Låt dom rinna av på en bit papper. 
  • Rör samman crème fraîche med örter och smaka av med salt och peppar.



Häll upp soppan, lägg på en klick crème fraîche och toppa med baconet.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar