torsdag 16 mars 2017

Kräftcheesecake

Jag serverade denna kräftcheesecaken på en buffé för ett tag sedan och den fick stående ovationer! 
Till o med en vän som inte äter fisk och knappt skaldjur gick och tog sig en bit efter att ha smakat på makens tallrik =) 

Jag gör den dagen före så att smakerna hinner blanda sig ordentligt, bara garnera den samma dag. 
 

Ni behöver: 

ca 600 g kavring utan kanter så ca 1 pkt bröd
75 g smör 
kräftstjärtar, två små burkar à 400 g alt en stor burk i lake. 
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraîche
1 knippe dill
1 knippe gräslök
skal från 1 citron
salt 
svartpeppar

Dekoration (valfritt)
citron
gurka 
(kräftstjärtar och dillkvistar, står med ovanför)

Gör så här: 
  • Lägg bakplåtspapper i botten på en springform, ca 25 cm i omkrets. 
  • Smält smöret
  • Skär bort alla hårda kanter på brödet och finhacka brödet så det blir som smulor. Lägg i en bunke. Blanda med smöret och knåda ihop den lite. 
  • Tryck ut brödmassan i springformen och packa den hårt mot bottnen. Ställ i kylen i minst en timme. 
  • Hacka gräslök och dill. (Spara några dillkvistar till garneringen) 
  • Har ni två små burkar med kräftstjärtar så ska ni endast använda den ena nu, har ni en stor burk så ska ni ha hälften av kräftorna nu. Resterande skall sparas till garneringen. 
    • Häll bort spadet, krama ur sista spadet från stjärtarna, ta bort bajsranden och hacka dom grovt. 
  • Riv skalet från citronen. 
  • Vispa philadelphiaosten med crème fraichen luftigt, ungefär som lättvispad grädde. Använd en elvisp. 
  • Tillsätt citronskalet, dill och gräslökhacket, salt och peppar efter smak. 
  • Vänd ner kräftstjärtarna
  • Bred ut röran över kavringbottnen 
  • Ställ in cheesecaken i kylen i minst 2 timmar men helst över natten. 
  • Ni kan utan problem dekorera cheesecaken ett par timmar innan den skall serveras och sedan bara plasta in den och förvara den i kylen. 
Dekorera cheesecaken med vad ni gillar, sambon (dekorerade den nedersta bilden) ville endast ha kräftstjärtar (glöm inte att krama ur dom och ta bort bajsranden). Men man kan dekorera cheesecaken hur man vill, endast fantasin som sätter gränserna...
 

Hoppas att ni gillar den lika mycket som vi gjorde! 
Perfekt till påskbuffén, midsommar, kräftskivan eller varför inte servera den till lunch?! 

Kramisen 

Originalreceptet kommer ifrån hemmets.se men som vanligt så har jag ändrat en del på receptet efter vår smak. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar