fredag 3 mars 2017

Focaccia


Underbart gott bröd till soppa, sallader, som hamburgarebröd m.m.

Till en plåt behöver ni: 

½ paket jäst
1 tsk salt
1 msk flytande honung
4 dl ljummet vatten
4 msk mjölk
10 dl mjöl
1 ¾ dl olivolja
1 kruka färsk timjan
flingsalt



Gör så här: 
  1. Värm vatten och mjölk till fingervarmt 37 grader C.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över vätskan och rör jästen tills den löser sig. 
  3. Häll i salt, honung, ½ dl av olivoljan och rör om. 
  4. Häll i mjölet, lite i taget och rör om så allt blandas. 
  5. Låt stå och jäsa i ca 1 timme under bakduk. 
  6. Häll upp degen på en bakplåtsklädd plåt med höga kanter. Tryck ut degen så att formen nästan täcks. 
  7. Låt den jäsa i ytterligare 40 minuter under bakduk. 
  8. Gör hål i brödet med ett mjölat finger, klipp över färsk timjan och ringla över resterande olja. Strö över rikligt med flingsalt. 
  9. Grädda i ugnen på 200 grader C i ca 15-20 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar