måndag 6 mars 2017

Cake pops av havrebollar

Till lillemans 1 års dag så gjorde vi cake pops av havrebollar och chokladbollar
och det blev snabbt en favorit bland både vuxna och barn! 

Det var relativt enkelt att göra, jag rekommenderar att ni har en oasis eller liknande att sätta ner popsen i sedan när de ska torka, jag hittade inte mina så jag hade några stående i ris och några fick vara uppockner. 

Ni behöver: 



125 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
2½ msk mjölk
1 dl cocos


200 g choklad
pinnar
Dekoration

Dekorera popsen med vad ni gillar, strössel, godis, cocos, varför inte choklad i olika färger? 


  • Börja med att göra havrebollarna: 
    • Blanda smör, socker och vaniljsocker i en bunke.
    • Blanda i havregryn, mjölk, cocos och vaniljsocker och rör om till en kladdig deg.
    • Rulla degen till bollar, gör inte för stora för dom kommer bli större med choklad och pyssel på, och de får inte bli för tunga för pinnen. 
    • Lägg dom på ett fat och ställ in dom i kylen så länge så de kan doppas i den varma chokladen sen. 

  • Smält chokladen i ett vattenbad. 

  • Förbered undertiden det ni ska dekorera popsen med och vart ni ska lägga/ställa popsen. 

  • Doppa ena änden av pinnen i choklad och stick in den i havrebollen, detta fungerar som klister så att pinnen inte ska lossna. 
  • Sätt tillbaka fatet i kylen i ca 10 minuter. 




  • Doppa havrebollarna i den smälta chokladen, ställ dom antingen upp eller sätt dom på ett bakplåtspapper. 
  • Dekorera popsen och ställ in i kylen i ca 30 minuter, tills chokladen stelnat. 




Om ni ställt popsen ner så kan man skära bort överflödig choklad med en kniv.
Vill man dekorera även ovansidan så ställ popsen upp, pensla på lite smält choklad och dekorera även den sidan. 
In i kylen igen i så fall. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar