fredag 25 augusti 2017

Päron och chokladtårta

En tårta med smak av choklad och päron var något vi gjorde till lillemans 18 månadersdag, relativt enkel, dekorationen blev i en hast men ändå ganska nöjd. God blev den iallafall :)
Min form är på ca 20 cm i diameten, har ni större form så öka på päronkrämen lite, eller följ mängden på receptet för Williamstårtan istället.

Ni behöver:

1 chokladsockerkaka alt 2 färdiga chokladbottnar.

Päronkräm:
3 dl grädde
2 dl Kiviks päronkräm
3/4 dl florsocker
1 1/2 msk marsanpulver
grön karamellfärg
päronessens

Chokladbollstäcke:
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl havregryn
2 msk kaffe
2 msk kakao

2 pkt chokladkakor, valfria smaker

dekoration:
bilar, mörk choklad

Börja med att göra chokladsockerkakan till bottnarna.

Vispa grädden till päronkrämen.
Häll i päronkrämen i grädden tillsammans med florsocker, masanpulver, essens och karamellfärg. Rör om och smaka av.

Lägg ett lager sockerkaka till botten.

Kladda på päronkräm på bottnen, ca 1/3 men det skall täcka bottnen.

Stansa ut lite hål i nästa lager sockerkaka, Jag gjorde som ett pärlhalsband fast med lite sockerkaka mellan varje hål så det höll ihop.
Lägg på sockerkakan på krämen.

Grovhacka lite choklad och fyll upp i hålen.
Spackla på resterande av päronkrämen, strö över lite mer av den hackade chokladen och ställ kallt så länge.



Dags för chokladbollstäcket:

Blanda ihop smör, socker, vaniljsocker, havregryn, kaffe och kakao till en välblandad smet, se till så att ni får ut smöret ordentligt.

Lägg ett bakplåtspapper på bänken, kavla alt tryck ut chokladbollssmeten till ett lock som ska räcka över tårtan.

Lägg locket över tårtan, tryck till över hela tårtan så att smeten fastnar.



Riv choklad och dekorera tårtan med, tänk på att inte trycka för mycket för chokladen smälter snabbt i händerna.



Dekorera tårtan efter eget tycke och smak.



Hoppas att ni gillar den!
Servera gärna med vaniljvisp eller lättvispad grädde, eller varför inte lite glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar