onsdag 9 augusti 2017

Fläderblomspannacotta

En väldigt enkel somrig dessert som jag
tycker man ska göra dagen innan då den tog ett tag på sig att stelna. Den blev inte helt fast men inte rinnig heller, krämig skulle man nog kunna kalla den.

God i smaken men vill man ha en stark fläderblomssmak så ska man öka på med koncentrerad flädersaft och minska på vattnet. (ska vara blandad i receptet)

Väldigt mäktig så jag skulle säga 6-8 personer på detta receptet beroende på formarna/skålarna ni använder er av.
Jag hade på bilden till 5 personer och det blev för mycket, bara en som pallade att mumsa i allt...

Ni behöver:
2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
2 msk socker
1 dl matlagningsyoghurt, som turkisk yoghurt
4 dl färdigblandad fläderblomssaft (jag måttade 2 1/2 dl fläderblomssaft och 1 1/2 dl vatten)

Gör så här:

Blötlägg gelatinet i lite vatten i ca 5 minuter.
Koka under tiden upp grädden i en kastrull.
Ta den från värmen, låt gelatinet rinna av och rör ner det i grädden så att det smälter.
Blanda ner socker, youghurt och saften. Rör runt så att du ser att allt blandats så det inte finns några klumpar.
Häll upp i portionsformaroch låt stelna i kylskåp under några timmar, helst över natten.

Garnera gärna med en kula hallonsorbe, färska bär m.m.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar