torsdag 22 juni 2017

Rabarbersmulpaj i miniformar

Testade mitt favvorecept
Rababersmulpaj igår fast i miniformar, det blev kanon!
Lika god som en stor men lite mer stilrent att servera i formarna. Och så hindrar det en annan från att mumsa i sig halva formen själv ;)
 
Jag gjorde en större sats som räckte till 9 formar, men jag är glad för denna smuldegen.

ca 500 g rabarber
250 g smör alt margarin
2 dl socker
8 dl havregryn
Ljus sirap
 

Skiva rabarberna i i mindre bitar, ca 1 centimeterstora bitar, om rabarberna är väldigt sura så häll lite socker över dom medans ni gör smuldegen. 

Sätt igång ugnen på 200 grader.
Blanda margarin, socker och havregryn till en deg. 

Smöra formarna
Lägg  lite smuldeg i botten på formarna och strö över rabarberna. 
Smula på ytterligare ett lager av smuldegen, tycker ni att det är för lite deg så är det bara att göra en större sats, det får oftast jag göra ;) 

Ringla över lite sirap och lägg även på några små klickar smör.

Ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter, känn så att rabarberna är mjuka med en sticka. 

Låt pajerna stå framme lite innan ni servera dem så att smuldegen få bli lite krispig. 

Servera med vaniljvisp, grädde, vaniljsås alt glass :) 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar