söndag 22 januari 2017

Kycklingsallad

Idag hade vi en riktigt god kycklingsallad till middag!!

Och denna passar utmärkt till sommaren, då kan man ju även grilla kycklingen istället för att steka den...

Och väldigt enkelt att göra den, dock så marinerade vi kycklingen ett dygn innan för att få den saftig o god, det behöver man inte göra om man inte vill, man kan endast krydda och steka filéerna om man vill det.

Innehållet i salladen tar man lite vad man själv vill ha och tycker om, här har vi lite blandad smak så vissa av ingredienserna hamnade i småskålar vid sidan om istället så man själv kunde välja vad man ville ha och slapp peta bort...

Till detta hade vi Mangosalsan och Johnas citronsås. 
Vilket passade perfekt, det heta från mangosalsan tillsammans med den kalla, syrliga citrondressingen. Följ länkarna så hittar ni dom.

Vi hade till ca 6-8 personer:

ca 1 kg kyckling, bröstfilé
Coca Cola till marinaden, så det täcker kycklingen
chiliflakes
citronpeppar
grillkrydda

sallad
gurka
tomat
avokado
sockerärtor
rödlök
fetaost
majs
jordnötter


Dag 1.

  • Börja med att putsa kycklingen om det behövs annars ner med dom i en bunke och häll över Coca Colan.
  • På med ett lock eller plast och låt stå till dagen efter.

Dag 2.

  • Ca 2 timmar innan gästerna kommer; ta upp kycklingen och skär filéerna i ca 3 cm bitar.
  • Krydda dom med chiliflakes, citronpeppar och grillkrydda.
  • Låt dom ligga och gosa in sig i kryddorna i en bunke eller plastpåse tills gästerna ska komma.


  • Skiva och hacka grönsakerna.
  • Häll upp jordnötterna i en skål vid sidan om så behåller den sältan.
  • Koka upp vatten och doppa ner sockerärtorna i någon minut.
  • Smält lite smör i en liten gryta och värm upp majsen i smörblandningen och gärna med lite flingsalt. Låt smöret rinna av i en sil innan ni serverar dom.
  • Stek kycklingen och lägg på den på salladen precis innan ni skall servera maten.



mmm underbart gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar