lördag 3 december 2016

Cheesecake med kolakräm

Jag fortsätter baka mina julcheesecakes, denna gången blev det en med pepparkaksbottnen, krämig kolakräm och naturell glassmak.

Dekorerades vackert med frysta lingon för att ge den lite färg.

Ni behöver:

ca 200 g pepparkakor
50 g smör
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g Philadelphiaost
2 dl grädde
1 burk karamelliserad mjölk

Frysta lingon

Gör så här:
  1. Krossa eller mixa pepparkakorna till smulor. 
  2. Klä en springform ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper. 
  3. Smält smöret och blanda det med pepparkakssmulorna. Platta sedan ut pepparkaksbottnen i formen och ställ i frysen medans ni gör resterande av cheesecaken. 
  4. Dela äggulor och äggvitor. 
  5. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt.
  6. Vispa upp grädden i en annan skål.
  7. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en egen skål.
  8. Vispa ner philadelphiaosten i ägg och sockerblandningen. Rör ner grädden och vänd till sist ner äggvitan. Se till så att allt blandas väl så ni inte har några klumpar. 
  9. Dax att ta ut formen ur frysen...
  10. Rör lite i den karamelliserade mjölken och bred sedan ut den i ett rellativt jämnt lager över hela bottnen
  11. Häll över cheesecakesmeten över kolan. 
  12. Täck formen med plast och ställ in i frysen i minst 8 timmar, men helst över natten. Ta fram den ca en kvart innan den ska serveras och
    dekorera gärna med lingon. 

Väldigt vacker cheesecake med lingonen ovanpå, väldigt poppis bland gästerna och ganska julig :)  

Kramisen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar