måndag 31 oktober 2016

Het Mangosalsa

En helt underbar mangosalsa till våra hamburgare och det funkade riktigt bra!! 
Svärföräldrarna har även haft denna till korv och jag kan tro att den funkar utmärkt till kött oxå en het sommardag :) 

Tar bara några minuter att göra...

1 lime
1 Mango
1/2 röd chili
1 vitlöksklyfta
1/2 krm salt
1/2 rödlök

Börja med att skära mangon i mindre matiga tärningar och lägg i en skål. 
Finhacka rödlöken och blanda med mangon. 

Dela vitlöksklyftan i lite mindre bitar och lägg i en mortel.
Hacka ner chilin och lägg även den i morteln. 
Riv skalet från limen och pressa ner saften. Blanda även ner saltet. 
Mortla ihop allt. 

Blanda ner lime- och chiliröran med mangon och låt gärna salsan stå och dra en liten stund innan ni serverar den. 

Klar att servera! 


Receptet kommer ursprungligen från Linas matkasse men jag plockade bort Myntan... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar