onsdag 29 april 2015

Helstekt fläskfilé med rosépepparsås

Grymt god mat och perfekt att bjuda på när man väntar gäster, enkel att göra med en sås som man inte kan vara utan! 
Såsen brukar jag även göra till andra rätter just för att den är så god :) 

Ni behöver det här: 

600 g fläskfilé
smör att bryna i
salt o peppar

Rosepepparsås: 

smör
2 msk vetemjöl
1 liten gul lök alt 2 schalottenlökar
3 dl hett vatten 
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk tomatpuré
2 dl grädde
1 msk rosepeppar
salt o peppar
sky från fläskfilén 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. 
Putsa köttet och bryn det runt om i en stekpanna. 
Salta och peppra köttet och lägg den i en ugnsform och sätt in den i ugnen i 20-30 minuter beroende på filéns tjocklek. 

Rosépepparsås

Hacka löken fint och fräs i smör. 
Pudra över vetemjöl och späd med vatten under omrörning. 
Tillsätt kalvfond, tomatpuré och grädde. koka upp och låt sjuda sakta utan lock i ca 5 minuter. 
Krossa rosépepparkornen lite grann och rör ner dom i såsen. 
Smaka av med salt och peppar. 
Sila bort löken om ni vill ha en slät sås. 

Ta ut köttet och låt den vila några minuter innan ni skär upp den. 

Ta vara på skyn och rör ner den i såsen. Smaka av såsen igen och krydda med lite rosépeppar om det behövs. 

Servera med potatis, ris, pasta eller varför inte med en grönsallad till. :) 


Underbart god! 

1 kommentar:

  1. Låter ju supergott!! Ska låta Henke laga det någon gång :) kram!

    SvaraRadera