torsdag 5 februari 2015

Somrig smulpaj med rabarber

Fick häromdagen en liten sommarkänsla häromdagen då jag hittade våra rabarber i frysen och gjorde en smulpaj av dom :) 

Det är det bästaste när man har en trädgård, att kunna gå ut och plocka det som växer där o mumsa på, vår trädgård är väldigt stor, 7000 kvm, och man blev väldigt glad när man gick husesyn i den efter köpet och upptäckte allt som växer här, det växer en hel del såsom björnbär, jordgubbar, hallon, smultron, blåbär, sparris, rabarber, vinbär, äpplen, päron, valnötter, hasselnötter, nypon ja jag har säkert glömt nått eller inte hittat allt än :) 
Men till våren så ska hela trädgårdslandet få en uppfräschning och då ska här planteras en hel del :) Så har ni chansen, plantera grönsaker o andra godsaker till våren som ni kan mumsa på senare under sommaren :) 

Rabarbersmulpaj

ca 500 g rabarber
250 g smör alt margarin
2 dl socker
8 dl havregryn
Ljus sirap

Skiva rabarberna i i mindre bitar, ca 1 centimeterstora bitar, om rabarberna är väldigt sura så häll lite socker över dom medans ni gör smuldegen. 
Sätt igång ugnen på 175 grader.

Blanda margarin, socker och havregryn till en deg. 

Smöra formen, ni kan använda en vanlig springform alt en pajform. 
Lägg i lite smuldeg i botten på formen och strö över rabarberna. 
Smula på ytterligare ett lager av smuldegen, tycker ni att det är för lite deg så är det bara att göra en större sats, det får oftast jag göra ;) 

Ringla över lite sirap och lägg även på några små klickar smör.

Ställ in i mitten av ugnen i ca 35 minuter. 

Låt pajen stå framme lite innan ni servera den så att smuldegen få bli lite krispig. 

Servera med vaniljvisp, grädde vaniljsås alt glass :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar