måndag 26 januari 2015

Slantad friterad potatis med lövbiff o vitlökssmör

I helgen hade vi några vänner hemma, vi bjöd på trerätters och hade sedan en mysig spelkväll. :)

Vi bjöd dom på: 


Slantad Friterad potatis med lövbiff och vitlökssmör

Menyn var ganska enkel att göra och samtidigt är det väldigt god mat som verkligen uppskattades av gästerna då de nästan tog tabberas på allt. =) 

Slantad friterad potatis med lövbiff

Ni behöver: 

Fast potatis, vi hade ca 2 kg till 6 personer
matolja till fritösen
fritös
lövbiff
rapsolja och/eller smör


Gör så här: 

Börja med att skala potatisen och skiva sedan upp den tunt, vi kör den i en mandolin, det blir lite enklare. Detta kan man förbereda innan om man sedan lägger potatisen i kallt vatten tills man ska använda dom. 
Lägg ner potatisen i fritösen, några åt gången beroende på vilken slags fritös ni har, även här är mängden på matoljan beroende på vilken fritös ni har och lika så tiden, våra var nere i 10 minuter åt gången, de ska vara lite gyllende när man tar upp dom men inte allt för hårda, lite chipsaktiga. 
Häll upp dom på ett fat med hushållspapper och salta dom lite. Lägg lite folie över medans de resten av potatisslantarna blir klara.
Samtidigt så steker ni lövbiffarna, som ni kryddar med lite salt och peppar. Ha lite smör och rapsolja i en het panna och passa dom noga för de går snabbt att steka dom, ca 30 sek på varje sida. 
Lägg dom på ett fat med folie över tills allt är klart. 

Servera potatisen och lövbiffarna tillsammans med en grönsallad, bearnaisesås och gärna lite vitlökssmör som ni hittar receptet på här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar