måndag 5 januari 2015

Enkel Toast Skagen

Då vi endast var vi två denna nyårsaftonen så gjorde vi en liten enklare meny, däribland denna enkla Toast
Skagen men ändå grymt god :)

Ni behöver:
Rostat bröd
sallad
smör
ägg
skagenröra
räkor
citronskal o saft

Börja med att trycka ur vätskan från räkorna och låt dom rinna av lite. Hacka dom sedan lite grovt men spara några till garnering.
Häll upp skagenröran (använd en som ni gillar, vi gillar Icas egna så den fick det bli här)  i en skål och blanda ner räkorna.
Riv i lite citronskal och lite saft så att den inte är lika fast men ändå inte för lös.
Smaka av den så att den är i er smak, salta o peppra om ni tycker det saknas.
Hårdkoka äggen och skala dom. Låt dom svalna lite medans ni rostar bröden, vi hade två brödskivor/person. Här kan man göra den i den storleken som man själv vill, om det ska vara en förrätt eller mer som en lunch.
Lägg upp brödskivorna på en tallrik, bred smör på dom och lägg på ett stort salladsblad.
Skiva äggen och lägg över salladen.
Rör runt lite i skagenröran och lägg på en stor avlång klick över hela smörgåsen, den får inte bli för torr.
Lägg över några räkor och toppa smörgåsen med en dillkvist, en citronskiva och gärna en gurkskiva (nått gubben missade på dessa).

Enkel då man inte gör skagenröran från grunden och den går snabbt att göra om man skulle få oväntade gäster. Nomnomnom :D 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar