måndag 26 januari 2015

Chokladfondue

I helgen gjorde vi två olika sorters chokladfonduer, en med mjölkchoklad och en med Toblerone. 
Jag lägger in båda här så att ni får dom på samma sida då de är väldigt lika och ni slipper hoppa fram o tillbaka om ni ska göra båda eller jämföra dom. :) 

En gammal dessert som blivit lite bortglömd men som är väldigt god och bra då alla kan själva välja och kombinera det som de gillar, och man kan även ta lite vad man själv ha hemma om man får oväntat besök... :)

Tobleronefondue


  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g Toblerone



Koka upp grädden.
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden. 
Värm försiktigt under ständig omrörning tills chokladen är slät. 
Häll över chokladen i en fonduegryta alt. ha den i en skål. 
Färdig att servera!

Mjölkchokladfondue


  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad


Koka upp grädden.
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden. 
Värm försiktigt under ständig omrörning tills chokladen är slät. 
Häll över chokladen i en fonduegryta alt. ha den i en skål. 

Vill man kan man hälla i 1 msk konjak alt rom i chokladen, men glöm inte att röra om ;) 

Servera med olika frukter, ex: 

  • Banan
  • Jordgubb
  • Kiwi
  • Äppel
  • Apelsin
  • Honungsmelon
  • Vindruvor
  • Päron
  • Ananas
Man kan oxå servera till:
  • Glass
  • Vispad grädde
  • Hackade nötter
  • Marshmallows
  • Kex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar